Червень: чотири книги для настрою

01:09

Літо – пора, коли задихаєшся не тільки від спекотного повітря, а й важких книг. Тобі бракує часу всидіти на місці. І в торбу пхаєш найважливіше. Книги, як правило, не виходять за межі читалок чи телефонів. Але якщо це легка збірка поезій, яку відкриєш, поки чекатимеш друга в кав'ярні чи мальовані сторінки, яким під силу розвантажити твою гарячу голову в обідню пору?
Маленькі поетичні збірники –  це як червона помада. Скоріш за все, сьогодні їй не буде місця на твоїх губах, але це ж не означає, що ти не візьмеш її з собою.
Червень подарував чотири книги, які не хочеться залишати вдома самих: добре зверстані та красиво проілюстровані, з приємним на дотик папером та вміло сплетеними словами.

ЧарГород
Спершу ви подумаєте, що вірші Богдана Ігора Антонича не від світу цього, та з часом прийдете до думки, що вони казкові. Вчитуєшся, розумієш, любиш, перечитуєш. У збірку не ввійшли вже знані та не раз проговорені поезії, проте це мене не засмутило, а скоріше відкрило простір для пізнання чогось нового.
Обкладинка матова із вибірковим лаком. Внутрішні сторінки цупкуваті та вибілені. Книга цікаво зверстана: вислови Вітмена, Сковороди, Тичини, живопис Рибчинського, все це добре пасує персоні Антонича, як мені мої ж сукенки. ЧарГород – це гімни дитинства, безтурботності та чистої любові. 

Подорожник
Збірка віршів Івана Малковича куплена мунулого року на Львівському форумі та забута, цього червня знайшла собі почесне місце в переліку книг для настрою. Хтозна, чи вдасться вам з тим же натхненним гомоном читати поезії, як це робить сам Малкович, але спробувати можна! Коли ранок не йде як треба – відкриваю, читаю вголос і все стає на свої місця.
Потішила обкладинка, вона тканинна. А також самі сторінки, які жовтуваті і дуже приємні на дотик. Та й взагалі уся ця серія віршів А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА заслуговуе на те, щоб опинитися у вашій бібліотеці. Добра покупка собі та хороший спадок нащадкам.

Комедії Шекспіра

Будучи малою не розуміла, як можна читати у віршованій формі великі за розміром твори. Але  коли історіям бракує поетичності, слід пошукати Шекспіра. І так, як нам вистачає трагедій, то цього разу в книгарнях просила тільки комедій! 
Виявилося, що вибирати ні з чого, тому взяла грубу книжку видавництва Фоліо. Оформлення стандартне, папір як папір. Але скарг до друку чи якості перекладу у мене не знайшлося. У 2004-у Фоліо ще працювало сумлінно, не те, що зараз.

Чарівний сад, формат поштівок.
Альбомний формат розмальовок здався мені не долугим. Я все проходила повз, гортала листки та купувати не хотілося. Чого не скажеш про поштівки.
Можна завжди тримати під рукою, можна розмалювати і відправити приємним людям без додаткових турбот. Все що треба це пару кольорових олівців та трішки часу. Самі малюнки не підлаштовані під малий формат, тому дрібні деталі складно розфарбовувати, але тут виручить стругачка. 
Ще це гарний дарунок типу "просто так" з яким складно прогадати, адже хто не любить сувати олівцем по папері, розмальовуючи картинки. До того ж це медетативне діло. Розслаблення не забариться.
Фото: Lola Artland

You Might Also Like

0 коментарі