WAKE UP. Зустріч перша.

23:59

Люблю коли в нашому тихому Івано-Франківську відбувається щось цікавеньке. Сьогодні ходила на WAKE UP - першу із серії зустрічей, які організовують активні дівчата  BIRDS, cпільно з мережею 23 РЕСТОРАНИ. Мова йшла про чернівецький кіноклуб КАРТОН, та й кіно, як таке. Поправді з арт-хаусом в мене не складалося раніше. Але ж ніколи не пізно відкрити для себе й такий напрям (??), раз дивлюся документалочки, полюбляю фільми із ТОР 250, та подекуди не гребую серіалами...

Жан Побе (=спікер, організатор кіноклубу) розповідав про своє дітище, цілі, які ставив перед ним, планами на майбутнє. Наполягав, що кіно є окремим мистецтвом, таким як музика, книги, чи театр, і їх не слід співставляти. ГІФівське еспресо, файний франківський дизайнер під боком, живе спілкування й допитливі оченята навколо - ніби все проходило добре.




... Та коли наприкінці зустрічі Жан сказав: а зараз ми переглянемо трійку відібраних мною фільмів, я добре згадала слова Сплінівської "мое сердце остановилось". Та після перегляду з успіхом можна дописати: "отдышалось немного, и снова пошло". Чому так? Подумалося, що це мало бути чимось довгим по часу й складним,- вже точно не для недільного ранку. Натомість залишилася задоволеною. Не коментуватиму наперед, щоб бува не збовкнути зайвого, а просто викладу тут два короткі метри. Насолоджуйтеся, а заодно поділіться, чи дивитися ви час від часу арт-хаус, можливо порадьте й мені щось до перегляду (буду вдячна).


раз: Темрява-Світло-Темрява



You Might Also Like

0 коментарі