Й о г а: два комплекси, які люблю

01:34

Коли на відвідування йога-студій бракує часу, однак бажання попрактикуватися нікуди не зникає, тоді нічого не залишається, як розгортати коцик вдома і займатися за відео-програмами:

1) Tara Stiles – The Yoga Weight Loss Workout / тривалість: 50 хв.
Про цей комплекс я згадую на вихідних, коли є вдосталь вільного часу і одну з лінивих годин ти можеш присвятити повністю собі. За сесію ти зо пару десятків разів зробиш планку та перехід в собаку пичкою вниз. Здавалося б одноманітність, але все це якось так добре скомбіновано, що десь після перших тридцяти хвилин мимоволі починаєш медитувати, думки очищуються і ти плавно переходиш від однієї асани до іншої. На відео Тара курує роботою учнів різного рівня підготовки, а отже не треба мізкувати, як полекшити чи навпаки ускладнити вправу. Глибокі розтяжки і укріплення м'язів гарантовані. 

Щодо Тари Стайлз, то вона гордо носить титул революціонерки в йозі. Адже робить акцент на тілесних практиках, не торкаючись духовних. Це, мабуть, чи не єдина програма Тари з такою тривалістю. Світ дізнався про неї завдяки її коротким відео-урокам на ютубі. Тара спростила моє уявлення про йогу як процес, який повинен  тривати довго. І я цілком підтримую її тезу, про те, що не важливо скільки хвилин ти займаєшся – десять чи шістдесят, головне робити ставку на якості виконання асани. "Піклуватися про себе – це не егоїзм. Ви не можете допомогти іншим, поки не допомогли самим собі. Ви можете ділитися тільки тим, що у вас є. Проявляйте турботу по відношенню до себе, щоб добре себе почувати, залишатися здоровими і надихати оточуючих", - любить повторювати Тара.

2) Hemalayаa Behl – Yoga for urban living/ тривалість: AM – 36хв, Main – 56хв, PM – 24хв.
Програма складається з трьох частин: Ранок (AM), Вечір (PM) і Основна програма (Main). Ранкова йога прояснить думки та збадьорить тіло. Вечірня – допоможе розслабитися після напруженого дня. Повільні скручування і потягування, які виконуєш лежачи на спині нагадують масаж за участі всього тіла. Для хорошого сну рекомендую прийняти ванну, зволожити олійкою тіло, після чого проробити комплекс PM, і вкластися спати.

Enjoy:

You Might Also Like

0 коментарі